piątek, 11 marca 2016

Wiosenna sałatka

 

 

Niezwykle lekka, zdrowa i smaczna sałatka. Zachęca nie tylko smakiem, ale również wyglądem i co najważniejsze pachnie wiosną.

 

 

 

Składniki:

 2, 3 liście zielonej sałaty

4, 5 pomidorków koktajlowych

1/3 małego ogórka

pół dojrzałego awokado

ser owczy

kilka kropel oliwy z oliwek

kilka kropel cytryny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa dokładnie umyj. Ogórek oraz awokado obierz ze skórki, a następnie pokrój w plasterki. Awokado możesz skropić kilkoma kroplami cytryny. Pomidorki przekrój na połówki, jeżeli to konieczne zdejmij z nich skórkę. Warzywa przełóż do salaterki, dodaj oliwy z oliwek i dokładnie wymieszaj. Udekoruj owczym serem oraz awokado w kształcie serc.