Sposób na przepyszne, szybkie i bardzo zdrowe śniadanie dla całej Rodziny.
Połączenie słodkiej dyni i jabłek sprawia, że smak owsianki staje się niepowtarzalny.
Dzieci ją uwielbiają za słodycz, dorośli cenią za prostotę i oryginalność.
Polecam bardzo, to naprawę smakuje!
Składniki:
- 2 garści płatków owsianych górskich
- 1 małe jabłko
- 0,20 dag dyni
- cynamon
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane zalać wodą i zostawić na noc, żeby napęczniały.
Jabłko i dynię umyć, pokroić na kawałki. Dynię ugotować w niewielkiej ilości wody. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać jabłka, gotować do miękkości. Owoce zmiksować. Do garnuszka dodać namoczone płatki, wymieszać ze zmiksowaną dynią i jabłkiem. Gotować razem przez 5 minut.
Posypać cynamonem. Podawać po przestudzeniu.
Smacznego!
Ooooo!! GENIALNE!! Od jutra rozpoczynamy owsiankowe szaleństwo :)
OdpowiedzUsuńJuż nawet wiem, czemu ten przepis tak mi się podoba - 17 lutego mam urodziny ;)
OdpowiedzUsuń