Prosty, szybki i naturalny kisiel jabłkowy możemy robić naszym Dzieciom w każdym sezonie, bo jabłka u nas królują przez cały rok.
Składniki:
2 jabłka
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1,5 szklanki wody
Wykonanie:
Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Jedno jabłko pokroić w kostkę i gotować w wodzie do uzyskania miękkości. Następnie zmiksować na gładki płyn. Drugie jabłko zetrzeć na tarce na grubych oczkach i i wymieszać z wcześniej zmiksowanymi jabłkami.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w odrobinie wody do gładkiej konsystencji i wlać do wcześniej przygotowanego płynu ze startymi jabłkami. Postawić na ogień i ciągle mieszać, aż kisiel zgęstnieje i zagotuje się.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Smacznego.
Dodatkowa informacja : Kisiel ze startym jabłkiem możemy podawać Dziecku około 8 miesiąca.
Młodszemu Maluszkowi możemy podać kisiel w wersji zblendowanej (gładkiej).
Mniami, jutro zrobię na deser :-)
OdpowiedzUsuńna pewno spróbujemy!!!!
OdpowiedzUsuńSuper, warto, bo to naprawdę prosty przepis:)
UsuńO! I ja jutro młodemu zaserwuje :)
OdpowiedzUsuńWarto, bo naprawdę smakuje:)
Usuń