poniedziałek, 17 lutego 2014

Dyniowo-jabłkowa owsianka



Sposób na przepyszne, szybkie i bardzo zdrowe śniadanie dla całej Rodziny.
Połączenie słodkiej dyni i jabłek sprawia, że smak owsianki staje się niepowtarzalny.
Dzieci ją uwielbiają za słodycz, dorośli cenią za prostotę i oryginalność.
Polecam bardzo, to naprawę smakuje!






Składniki:
 - 2 garści płatków owsianych górskich
 - 1 małe jabłko
 - 0,20 dag dyni
 - cynamon



Sposób przygotowania:
Płatki owsiane zalać wodą i zostawić na noc, żeby napęczniały.
Jabłko i dynię umyć, pokroić na kawałki. Dynię ugotować w niewielkiej ilości wody. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać jabłka, gotować do miękkości. Owoce zmiksować. Do garnuszka dodać namoczone płatki, wymieszać ze zmiksowaną dynią i jabłkiem. Gotować razem przez 5 minut.
Posypać cynamonem. Podawać po przestudzeniu.
Smacznego!


2 komentarze:

  1. Ooooo!! GENIALNE!! Od jutra rozpoczynamy owsiankowe szaleństwo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Już nawet wiem, czemu ten przepis tak mi się podoba - 17 lutego mam urodziny ;)

    OdpowiedzUsuń