wtorek, 1 kwietnia 2014

Ciastka bananowe



Przepis na najprostsze na świecie ciasteczka dla Niemowląt i małych Dzieci, choć jak się okazuje tatusiowie też po nie chętnie sięgają:)
Smaczne, naturalnie słodkie, miękkie, dzięki czemu, nie powinno być problemu z przełykaniem, a to duży plus jeżeli podajemy je Niemowlętom.
Bardzo polecam.






Skadniki (na 15 sztuk):
1 banan, rozdrobniony
1 łyżka masła
1/3 szklanki soku jabłkowego
1 jajo
2/3 szklanki mąki
1/3 szklanki płatków owsianych (np. górskich)


Sposób wykonania:
Rozdrobniony banan, jajo, masło i sok jabłkowy dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę i płatki owsiane Połączyć. Wyłożyć łyżeczką na papier do pieczenia. Piec 10-15 min w temperaturze 200 stopni.


Uwaga:
Przepis można modyfikować na różne sposoby np. zastępując sok jabłkowy startym jabłkiem czy np. dodając garść rodzynek, etc.





10 komentarzy:

  1. Ciastka naturalnie słodzone owocami, to super sprawa, sama praktykuję, na razie bez jajka

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszą być pyszne :) Na pewno spróbujemy!

    OdpowiedzUsuń
  3. moje właśnie w piekarniku :) na pewno podzielę się wrażeniami.
    A blog jest genialny, gratuluję!

    OdpowiedzUsuń
  4. zrobiłam właśnie, po lekkiej modyfikacji, dałam mąkę pszenną i ziemniaczaną, oraz 2 żółtka, i ojej rzepakowy-wszystko to przez alergie, proszę o odpowiedź czy te ciasteczka są takie wilgotne w środku czy wyszły mi małe zakalce;-)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki banannowi ciasteczka są wilgotne w środku. Małe prawdopodobieństwo aby zrobił się zakalec:)

      Usuń
  5. Muszą być pyszne :) z pewnością kiedyś zrobię :) a oprócz przepisów świetne zdjęcia!! Aż chce się jeść <3

    Zapraszamy do nas http://hakunamatatabestfriends.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń